новые вакансии на производстве

БЛОГ

5 молитв для водителей

🚗Что нужно сделать водителю перед тем, как отправиться в путь? Пристегнуться? Посмотреть, есть ли пробки? Проверить остаток топлива? Конечно, все это нужно. Но главное – начинать путь следует с молитвы на благоприятное завершение дороги. 

Автоиконы анонс 576.jpg

Молитва на скотче (полоса)

 

Еще с древних времен путников благословляли перед путешествием. Как тогда, так и сегодня, любая поездка таит в себе множество опасностей. И даже если вы очень аккуратный и законопослушный водитель, - никто не застрахован в дороге от поломки или, не да Бог, от встречи с отчаянным лихачом. 

Молитва на скотче 250.jpg

Молитва на скотче в автомобиль (круг)

Очень хорошо, когда у водителя в машине есть освященная иконка, глядя на которую можно помолиться перед поездкой. Размещать такие автомобильные иконы можно в любом месте: на приборной панели, в углу лобового стекла или же повесить под зеркало заднего вида, но так, чтобы икона не мешала обзору и не отвлекала внимание во время движения. Лики икон должны быть направлены в салон, т.е. к водителю и пассажирам. 

Особенно подчеркнем и вновь напомним, что такие небольшие святыни в автомобиле, как крест или иконка - это не обереги, а напоминание нам о Боге и о молитве.

Автоикона тройная серебро 450.jpg

Автомобильная икона Богородица, Спаситель, Николай Чудотворец


Чаще всего молятся Господу, Пресвятой Богородице, Ангелу-Хранителю, Николаю Чудотворцу (как покровителю моряков и путешествующих), Матроне Московской. Молиться перед дорогой можно любому Святому, главное - делать это с верой. 
А также испокон веков, отправляясь в путь (и во время пути), читают псалом 90

Приведем несколько молитв, которые можно читать водителю перед дорогой.


Молитва Господу

Автоикона круглая Спаситель 250.jpg

Автомобильная икона односторонняя Спас Нерукотворный


Боже, Всеблагий и Всемилостивый, всех охраняяй Своею милостию и человеколюбием, смиренно молю Тя, предстательством Богородицы и всех святых, сохрани от внезапной смерти и всякой напасти мене, грешнаго, и вверенных мне человек и помози невредимых доставлять каждого по его потребе. Боже Милостивый! Избави мене от злаго духа лихачества, нечистой силы пианства, вызывающих несчастия и внезапную смерть без покаяния. Сподоби мене, Господи, с чистой совестию дожить до глубокой старости без бремени убитых и искалеченных по моему нерадению людей, и да прославится имя Твое Святое, ныне и присно, и во веки веков. Аминь


Молитва Пресвятой Богородице

Автоикона Богородица 230.jpg

Подвесная икона Божией Матери Казанская


Краткая молитва: Пресвятая Богородице, спаси нас!

О Пресвятая Владычице моя, Дева Богородице, Одигитрие, покровительнице и упование спасения моего! Се в путь, мне предлежащий, ныне хощу отлучитися и на время сие вручаю Тебе, премилосердой Матери моей, душу и тело мое, вся умныя моя и вещественныя силы, всего себе вверяя в крепкое Твое смотрение и всесильную Твою помощь.О, благая Спутнице и Защитнице моя! Усердно молю Тя, да не ползок путь мой сей будет, руководствуй мя на нем, и направи его, Всесвятая Одигитрие, якоже Сама веси, ко славе Сына Твоего, Господа моего Иисуса Христа, буди ми во всем помощница, наипаче же в сем дальнем и многотрудном путешествии соблюди мя под державным покровом Твоим от всяких находящих бед и скорбей, от враг видимых и невидимых, и моли о мне, Госпоже моя, Сына Твоего Христа Бога нашего, да послет в помощь мне Ангела Своего мирна, верна наставника и хранителя да якоже древле даровал есть рабу Своему Товии Рафаила на всяком месте и во всякое время хранившие его в пути от всякаго зла: тако и мой путь благополучно управив и сохранив мя небесною силою здрава да возвратит мя мирна и всецела к жилищу моему во славу имени Своего Святаго, славяща и благославяща Его во вся дни живота моего и Тебе величающа ныне и присно, и во веки веков. Аминь


Молитва Ангелу-Хранителю

Автоикона Ангел-Хранитель 230.jpg

Икона подвесная Ангел-Хранитель


Ангел Божий, хранителю мой святый, на соблюдение мне от Господа с небесе данный, прилежно молю тя; ты мя днесь просвяти и от всякого зла сохрани, ко благому деянию настави на путь спасения направи. Аминь


Молитва Николаю Чудотворцу

Автоикона тройная поталь 400.jpg

Автомобильная икона Ангел-Хранитель, Богородица, святой Николай


О святителю Христов Николае! Услыши нас, грешных раб Божиих (имена), молящихся тебе, и моли о нас, недостойных, Содетеля нашего и Владыку, милостива к нам сотвори Бога нашего в нынешнем житии и в будущем веце, да не воздаст нам по делом нашим, но по Своей благости воздаст нам. Избави нас, угодниче Христов, от зол, находящих на нас, и укроти волны страстей и бед, возстающих на нас, да ради святых твоих молитв не обымет нас напасть и не погрязнем в пучине греховней и в тине страстей наших. Моли, святителю Николае, Христа Бога нашего, да подаст нам мирное житие и оставление грехов, душам же нашим спасение и велию милость, ныне и присно, и во веки веков. Аминь


Молитва Матроне Московской

Автоикона подвесная Матрона Московская 230.jpg

Икона подвесная Святая Матрона


Святая праведная старице Матроно, моли Бога о нас!

О блаженная мати Матроно, душею на небеси пред Престолом Божиим предстоящи, телом же на земли почивающи, и данною ти свыше благодатию различныя чудеса источающи. Призри ныне милостивным твоим оком на ны, грешныя, в скорбех, болезнех и греховных искушениих дни своя иждивающия, утеши ны, отчаянныя, исцели недуги наши лютыя, от Бога нам по грехом нашим попущаемыя, избави нас от многих бед и обстояний, умоли Господа нашего Иисуса Христа простити нам вся наша согрешения, беззакония и грехопадения, имиже мы от юности нашея даже до настоящаго дне и часа согрешихом, да твоими молитвами получивше благодать и велию милость, прославим в Троице Единаго Бога, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь


Псалом 90

Подвеска Псалом 90 300.jpg

Подвеска 90 псалом


Живый в помощи Вышняго, в крове Бога Небеснаго водворится. Речет Господеви: Заступник мой еси и Прибежище мое, Бог мой, и уповаю на Него. Яко Той избавит тя от сети ловчи, и от словесе мятежна. Плещма Своима осенит тя, и под криле Его надеешися. Оружием обыдет тя истина Его, не убоишися от страха нощнаго, от стрелы летящия во дни, от вещи во тме преходящия, от сряща и беса полуденнаго. Падет от страны твоея тысяща, и тма одесную тебе, к тебе же не приближится. Обаче очима твоима смотриши, и воз даяние грешников узриши. Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. Не приидет к тебе зло, и рана не приближится телеси твоему. Яко Ангелом Своим заповесть о тебе, сохранити тя во всех путех твоих. На руках возмут тя, да не когда преткнеши о камень ногу твою. На аспида и ва силиска наступиши, и попереши льва и змия. Яко на Мя упова, и избавлю и; покрыю и, яко позна имя Мое. Воззовет ко Мне, и услышу его; с ним есмь в скорби, изму его, и прославлю его; долготою дней исполню его, и явлю ему спасение Мое.